Helmi 10

Himmeä kalustemaali sisälle. Akrylaattimaali.

Soveltuu erinomaisesti erilaisille puu- ja metallipinnoille sisätiloissa, esimerkiksi ikkunanpuitteille, oville ja lämpöpattereille.

Sävytettävissä. Ei kellastu.

Kuvaus

Tuote on M1 -luokitus ja Pohjoismainen Joutsenmerkki, joka kertoo sen olevan ympäristön kannalta parhaiden joukossa. Helmi kuivuu nopeasti ja täyttää myös leikkikalujen pintakäsittelylle asetetut tiukat vaatimukset.

OMINAISUUDET

Sisämaalaukseen puu-, puukuitulevy-, lastulevy- ja metallipinnoille. Soveltuu sekä korjaus- että uudismaalaukseen, myös aikaisemmin alkydi- ja katalyyttimaaleilla maalattujen pintojen uudelleenmaalaukseen. Ei sovellu nitroselluloosalakalla käsiteltyjen pintojen uudelleen maalaukseen.

KÄYTTÖKOHTEET

Ovet, listat, ikkunanpuitteet, lämpöpatterit, kaapistot, huonekalut, pönttöuunit ym.

RIITTOISUUS

8–10 m²/l.

PURKKIKOOT

A perusmaali: 0.225 l, 0.9 l, 2.7 l
C perusmaali: 0.225 l, 0.9 l, 2.7 l

TYÖTAPA

pensseli, tela, ruiskutus

ESIKÄSITTELY

Maalaamaton pinta:
Puhdista uudet pinnat huolellisesti liasta ja pölystä parhaan mahdollisen tarttuvuuden varmistamiseksi. Pohjamaalaa uudet puu- ja puukuitulevypinnat pohjamaalilla. Imevälle eli huokoiselle alustalle suositellaan ensin pohjamaalausta 5-10 % ohennetulla pohjamaalilla ja välihiontaa. Tämän jälkeen pinta maalataan ohentamattomalla pohjamaalilla. Pohjamaalaa erityistä tartuntaa vaativat pinnat Otex Akvalla ja kellastuneet ja oksaiset pinnat Multistop-eristyspohjamaalilla.
Ennen maalattu pinta:
Pese aikaisemmin maalatut pinnat Maalipesu-pesuaineella ja huuhdo huolellisesti vedellä. Poista heikosti kiinni oleva maali kaavinraudalla. Hio kovat, kiiltävät ja tehdasmaalatut maalipinnat himmeiksi ja poista hiontapöly. Kittaa kolot ja syvennykset kitillä ja hio kitatut kohdat. Pohjamaalaa Helmi Pohjamaalilla tai Otex Akva –tartuntapohjamaalilla.

MAALAUS

Ensimaalaus:
Sekoita maali huolellisesti pohjaa myöten ennen käyttöä ja ohenna tarvittaessa vedellä. Levitä siveltimellä, telalla, maalaustyynyllä tai ruiskulla 1-2 kertaa. Suurille pinnoille maali kannattaa levittää ensin telalla ja tasoittaa sen jälkeen siveltimellä. Parhaiten maalaukseen soveltuvat keinokuitusiveltimet, joiden harjasten päät ovat monihaaraiset.
Huom! Jos pohjamaalina käytetään alkydipohjamaalia, niin lopullinen tartunta pohjamaaliin saavutetaan 2 viikon kuluttua pintamaalauksesta. Vältä tänä aikana esm. maalarinteipin liimaamista maalipinnalle.

 

 

Tuoteseloste