Futura Aqua Primer

Kestävä vesiohenteinen täyshimmeä alkydipohjainen tartuntapohjamaali puu- ja galvanoiduille metallipinnoille sisäkäyttöön sekä puupinnoille ulkokäyttöön. Levittyy ihanteellisen hyvin.

Sävytettävissä.

Kuvaus

MaalausRYL 2012:n mukaiset maalaustuoteryhmät 215, 216 ja 231. Kiiltoryhmä 6. Tuote kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokituksien M1-ryhmään.

Soveltuu tartuntapohjamaaliksi puu- ja rakennuslevypinnoille sekä ei-ruostuville metallipinnoille: ovien, ikkunanpuitteiden, kaapistojen, listojen, paneelien ja paneelikattojen sekä esim. ilmastointikanavien, lämpöpattereiden ja putkistojen pohjamaalaukseen. Ulkona Futura Aqua Primer soveltuu puisten ikkunanpuitteiden, ovien, parvekekaiteiden, ulkokalusteiden ym. pohjamaalaukseen. Sisätiloissa Futura Aqua Primer soveltuu myös rappaus- ja tasoitepintojen pohjamaalaukseen kohteissa, joissa maalausalustalta vaaditaan erityistä kestävyyttä ja sileyttä, esim. ikkunapenkit ja -pielet sekä erityiskohteiden, kuten porraskäytävien, seinäpinnat.

ESIKÄSITTELY

Maalaamattomat pinnat puhdistetaan pölystä ja liasta. Aikaisemmin maalatut pinnat pestään Rensa Super maalipesuaineella. Kovat tai kiiltävät pinnat hiotaan himmeiksi ja hiontapöly poistetaan. Kolot ja muut epätasaisuudet silotetaan Silora A snickerisilotteella.

KÄSITTELYOHJE

Futura Aqua Primer soveltuu tartuntapohjamaaliksi puupinnoille sisällä ja ulkona sekä sinkityille, galvanoiduille ja aiemmin maalatuille metallipinnoille sisätiloissa. Ennen käyttöä maali sekoitetaan huolellisesti. Maalia ohennetaan tarvittaessa vedellä 5 – 15 tilavuusprosenttia. Maali levitetään lakkasiveltimellä, mohairtelalla, maalaustyynyllä tai ruiskulla yhteen tai kahteen kertaan. Maalattaessa sileää pintaa, esim. laakaovea, voidaan telajälki tasoittaa tasoittajalla, maalaustyynyllä tai lakkasiveltimellä. Korkeapaineruiskusuutin 0,011 – 0,013″.

KÄSITTELYOLOSUHTEET

Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +10 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Alhainen kosteus ja/tai yli +21 °C:n lämpötila nopeuttavat maalin kuivumista. Ilman kostuttaminen ja/tai lämpötilan laskeminen työtilassa helpottavat maalaustyön sujuvuutta. Maalauksen jälkeinen tuuletus nopeuttaa maalin kuivumista.

Kuiva-ainepitoisuus n. 40 tilavuus-%
Haihtuvat orgaaniset aineet (VOC) EU VOC raja-arvo (kat A/d): 130 g/l. Tuotteen VOC: max. 130 g/l. EU VOC raja-arvo (kat A/i): 140 g/l. Tuotteen VOC: max. 140 g/l.
Kiilto Täyshimmeä
Sävytysjärjestelmä Teknomix
Tiheys n. 1,3 g/ml
Käytännön riittoisuus 8 – 10 m²/l
Pölykuiva 1 tunnin kuluttua
Ohenne Vesi.
Välineiden pesu Työvälineet pestään välittömästi käytön jälkeen lämpimällä vedellä ja RENSA BRUSH pensselipesuaineella.
Pakkauskoot Valkoinen: 0,45 L, 0,9 L, 2,7 L, 9 L. Perusmaali 3: 0,9 L, 2,7 L, 9 L.
Varoitusmerkintä Katso käyttöturvallisuustiedote.
Hyväksynnät & sertifikaatit M1-luokitus
Varastointi Ei saa jäätyä.

Tuoteseloste

Käyttöturvallisuustiedote