Helo Aqua 20

HELO AQUA 20 on puolihimmeä vesiohenteinen polyuretaanidispersioon perustuva erikoislakka puupintojen lakkaukseen sisällä ja ulkona. MaalausRYL 2012:n mukaiset maalaustuoteryhmät 512, 531, 641 ja 642. Kiiltoryhmä 4, puolihimmeä. Lauta- ja parkettilattiat sekä portaat sisällä, puukalusteet sisällä ja ulkona.

Kuvaus

PINNAN ESIKÄSITTELY

Puupinnan on oltava kuiva, hyvin hiottu sekä huolellisesti puhdistettu pölystä ja muista epäpuhtauksista. Sekoita HELO AQUA 20 huolellisesti ennen käyttöä ja käyttökertojen välillä varoen kuitenkin sekoittamasta ilmaa lakan joukkoon.

KÄSITTELYOHJE

Käsittelemättömät parketit ja lautalattiat: Pohjusta 15 % ohennetulla HELO AQUA 80:lla käyttäen sivellintä, lastaa tai telaa. Pintalakkaus tehdään 10 % ohennetulla HELO AQUA 20:lla 2 – 3 kertaa siveltimellä tai lastalla. Lakka levitetään puun syiden ja kuvioinnin suuntaisesti. Aiemmin lakatut lattiat: Suositeltavinta on hioa pinnat kokonaan puhtaiksi ja noudattaa edellä mainittua käsittelemättömän parketti- ja lautalattian lakkausohjetta. Mikäli vanha lattiapinta on hyväkuntoinen voidaan HELO AQUA 20 lakka levittää hyvin hiotulle (paperi nro 150 tai hienompi) alustalle pintalakkausohjeen mukaisesti. Tällöin on kuitenkin ennen koko lattian lakkausta tehtävä pienelle alueelle koelakkaus tartunnan varmistamiseksi. Portaat ja kalusteet: Portaat ja kalusteet on hyvä lakata siveltimellä. Pohjusta tarvittaessa HELO AQUA 80:lla. Tee ensimmäinen sively HELO AQUA 20 erikoislakalla ohuelti ja anna pinnan kuivua vähintään tunnin. Hio pinta ja poista hiontapöly huolellisesti. Lakkaa pinta toiseen kertaan ja anna kuivua n. 3 tuntia ennen kolmatta lakkausta. Huom! Säärasitukseen joutuviin kohteisiin suosittelemme käyttämään sävytettyä lakkaa sekä välttämään vaakapintojen lakkausta.

KÄSITTELYOLOSUHTEET

Käsittelyn ja kuivumisen aikana tulee ilman, pinnan ja tuotteen lämpötilan olla yli +10 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

PINNAN HOITO

Lakka saavuttaa lopullisen kovuutensa noin 1 – 2 viikon kuluttua. Vältä siis kovaa rasitusta kahden ensimmäisen viikon aikana.

VARASTOINTI

Ei saa jäätyä.