Sioo:x Premium Teak

Sioo:x Teak on 2-vaiheinen luonnonmukainen ja kestävä puunsuoja, joka on suunniteltu erityisesti veneiden teak kansille. Sioo:x antaa puhtaan, hopeanharmaan puun näköisen pinnan, lisäten pinnan kiiltoa. Se ehkäisee pintaa halkeilemasta ja jättää miellyttävän pinnan kävelylle ilman pelkoa tikuista. Sioo:x on myös tehokas suoja sientä, tummumista, levää, sammalta, hometta, lahoamista ja jopa tuhoeläimiä vastaan.

Kuvaus

Tiikille tarkoitettu puunsuojajärjestelmämme koostuu pohjustuksesta ja täydentävästä pintakäsittelystä. Yhdessä ne muodostavat erityisen lujan, kuivan ja puhtaan, luonnollisen hopeanharmaan puupinnan, jopa 8 vuodeksi. Pohjustukseen käytetään Premium Teak Puunsuojaa. Aine tunkeutuu syvälle puun sisään. Kristallisoituessaan se vahvistaa ja suojaa puuta. Täydentävään käsittelyyn käytetään Premium Teak Pintasuojaa. Myös tämä aine tunkeutuu syvälle puuhun viimeistellen käsittelyn ja muodostaen vettä hylkivän pintakerroksen.

Premium Teak Puunsuojaa ja Premium Teak Pintasuojaa voidaan käyttää sekä uudelle että vanhalle teakpinnalle, mutta myös muille jalopuupinnoille.

TUOTEOMINAISUUDET:
 • Myrkytön, ympäristöystävällinen ja vesiohenteinen. Ei sisällä biosidejä.
 • Pelastaa ja raikastaa vanhan teakpinnan
 • Antaa tiikille luonnollisen hopeanharmaan pinnan
 • Kestää jopa 8 vuotta
 • Helppo huoltaa
 • Ehkäisee levä- ja itiökasvustoa
 • Tekee teakpinnasta puhtaan, pehmeän ja viileän (vaalea pinta ja piikiteet heijastavat auringonvaloa.)
 • Kestää UV-valoa antaen hyvän UV-suojan
 • Vettä hylkivä ja diffuusioavoin (puu hengittää)
 • Tulee ajan myötä halvemmaksi kuin perinteiset puunsuojatuotteet
 • Patentoitu teknologia
 • Testattu EN46 ja EN113 standardien mukaisesti
RIITTOISUUS:

Premium Teak Puunsuojan (ensimmäinen vaihe) riittoisuus kahdella sivelykerralla on noin 4–5 m2/L. Ensimmäinen sivelykerta peittää 6–8 m2/L, toinen 10–12 m2/L. Premium Teak Pintasuojan riittoisuus uudelle käsittelemättömälle puulle on noin 8–10 m2/L levityskertaa kohden. Riittoisuus riippuu teakpinnan iästä ja kunnosta. Tuotteet myydään 1, 3 ja 5 litran kanistereissa.

PREMIUM TEAK KÄYTTÖOHJE

Veneiden teak kansille kehitetty puunsuojamme ja pintasuojamme ovat vesipohjaisia ja ympäristöystävällisiä tuotteita. Niiden ainutlaatuinen patentoitu koostumus perustuu piihin ja kaliumiin. Pii on yksi luonnon yleisimmistä mineraaleista. Premium Teak Puunsuojaa ja Premium Teak Pintasuojaa voidaan käyttää sekä uudelle että vanhalle teakpinnalle, mutta myös muille jalopuupinnoille.

NÄIN PREMIUM TEAK PUUNSUOJA & PINTASUOJA TOIMIVAT

Veneille kehitetty puunsuojajärjestelmämme koostuu pohjustuksesta ja täydentävästä suojauskäsittelystä. Yhdessä käytettyinä ne pitävät teakpinnat terveinä ja luonnollisen hopeanharmaina jopa 8 vuotta. Premium Teak Puunsuoja ja Premium Teak Pintasuoja vahvistavat puuta sen omilla ehdoilla. Pii-kaliumteknologian ansiosta aineet tunkeutuvat syvälle puuhun, yhdistyvät ja suojaavat kiteytyessään puuhun. Tämä estää kulumista sekä lian ja haitallisten organismien tunkeutumista ja kiinnittymistä teakpintaan. Lisäksi puunsuojatuotteemme estävät hyödyllisiä aineita liukenemasta tiikistä. Tämä auttaa pitämään pinnan lujana ja kestävänä.

MUISTETTAVA:

Kannen on oltava kuiva. Lämpötila ei saa olla alle + 5 °C käsittelyn aikana. Älä käsittele teakpintaa voimakkaassa auringonpaisteessa tai sateen uhatessa. Pyyhi mahdolliset roiskeet pois märällä rievulla.

VALMISTELUT

Puhdista teakpinnat huolellisesti Esipesulla öljyn, maalin, rasvan ja lian poistamiseksi.i. Mahdolliset öljy-, lika- tai leväjäämät poistetaan pesemällä tai hiomalla. Huuhtele vedellä ja anna kannen kuivua kunnolla. Suojaa pleksilasi-, alumiini- ja ruostumattomat teräspinnat – tuotteet ovat heikosti emäksisiä ja niistä voi jäädä pintoihin laikkuja.

VAIHE 1 – POHJUSTUS

Levitä runsaasti Premium Teak Puunsuojaa, sivele se huolellisesti koko pinnalle ja anna imeytyä kunnolla puuhun. Anna kuivua vähintään 4 tuntia. Levitä sen jälkeen vielä toinen kerros ja hiero se pintaan rievulla. Anna kannen kuivua vähintään 6 tuntia.

VAIHE 2 – SUOJAUS, 1. KAUSI

Levitä runsaasti Premium Teak Pintasuojaa ja anna sen imeytyä teakpintaan noin 3–5 min. Levitä vielä toinen kerros siveltimellä, kunnes teakpinta on kyllästynyt. Noin 1 tunnin kuluttua kansi on kuivunut ja voit kävellä sen päällä.

VAIHE 2 – SUOJAUS, 2. KAUSI

10–14 kuukauden kuluttua teakkansi on pintasuojattava vielä kertaalleen. Pese kansi ensin Huoltopesullamme ja käsittele se sen jälkeen kuten ensimmäisellä kaudella (ks. edellä).

HUOLTO JA VAURIOT

Pidä pinta puhtaana. Käytä Huoltopesuamme tai muuta sopivaa ainetta mahdollisen lian, levän ja homeen poistamiseen. Likaa ja esimerkiksi leväkasvustoa voi esiintyä Sioo:x-tuotteissa kulutuspinnoilla märkinä kausina ja erityisen alttiissa paikoissa. Käytä keskikovaa harjaa. Pienet vauriot voidaan käsitellä Premium Teak Pintasuojalla. Suuret vauriot tai erityisen alttiit alueet käsitellään levittämällä niille ensin Premium Teak Puunsuojaa.