Nordica Matt

Täyshimmeä akrylaattipohjainen vesiohenteinen ulkomaali puupinnoille. Nordica Mattin himmeä ja kova pinta hylkii likaa ja säilyttää ulkonäkönsä ja värisävynsä erittäin pitkään.

Sävytettävissä.

Kuvaus

MaalausRYL 2012:n mukainen maalaustuoteryhmä 461. Kiiltoryhmä 6, täyshimmeä.

Uudet ja aikaisemmin akrylaattimaaleilla maalatut puupinnat sekä teollisesti pohja- ja/tai välimaalatut puupinnat, esim. ulkoseinät, räystäänaluset ja vuorilaudat. Voidaan käyttää myös useimpien hyväkuntoisten vanhojen öljy- ja alkydimaalausten huoltomaalaukseen.

Katso lisätietoa esikäsittelystä tuoteselosteesta.

KÄSITTELYOHJE

Paljas puupinta pohjustetaan värittömällä WOODEX-sarjan pohjustepuunsuojalla. Jos kyseessä on vanha öljypohjustettu tai öljymaalattu puupinta, käytetään liuoteohenteista WOODEX BASE pohjustepuunsuojaa. Pohjustettu puupinta pohjamaalataan NORDICA PRIMER pohjamaalilla. Jos kyseessä on vanha öljypohjustettu tai öljymaalattu puupinta, käytetään 10-15 % ohennettua liuoteohenteista PUUPOHJA pohjamaalia. Ruostuvat teräsosat pohjamaalataan FERREX AQUA ruosteenestomaalilla. Myös teollisesti pohja- ja/tai välimaalatun puutavaran katkaisupinnat tulee pohjustaa ja pohjamaalata ennen pintamaalausta. Ennen käyttöä maali sekoitetaan huolellisesti. Maalia ohennetaan tarvittaessa vedellä 5 – 10 tilavuusprosenttia. Varaa yhtenäistä pintaa varten riittävä määrä maalia samaan astiaan. Näin vältät sävyerojen syntymisen. Maali levitetään siveltimellä. Käytettäessä korkeapaineruiskua tulee maalipinta tasoittaa ja viimeistellä siveltimellä. Suositeltava korkeapaineruiskun suutinkoko on 0,015 – 0,019″.

KÄSITTELYOLOSUHTEET

Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Puun kosteus saa olla enintään 20 % puun kuivapainosta. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana (huomioitava myös maalausta seuraavan yön lämpötila) tulee ilman, pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

Kuiva-ainepitoisuus n. 36 tilavuus-%
Haihtuvat orgaaniset aineet (VOC) EU VOC raja-arvo (kat A/d): 130 g/l. Tuotteen VOC: max. 130 g/l.
Kiilto Täyshimmeä
Sävytysjärjestelmä Teknomix
Tiheys n. 1,2 g/ml
Käytännön riittoisuus 5 – 8 m²/l
Kosketuskuiva 1 tunnin kuluttua
Ohenne Vesi.
Välineiden pesu Työvälineet pestään välittömästi käytön jälkeen lämpimällä vedellä ja pesuaineella.
Säänkestävyys Erittäin hyvä.
Pakkauskoot Perusmaalit 1 ja 3: 0,45 L, 0,9 L, 2,7 L, 9 L, 18 L.

Perusmaali 5: 0,9 L, 2,7 L, 9 L, 18 L.

Musta valmissävy: 0,9 L, 2,7 L, 9 L

Varoitusmerkintä Katso käyttöturvallisuustiedote.
Varastointi Ei saa jäätyä.

Tuoteseloste

Käyttöturvallisuustiedote