Futura Aqua 90

Täyskiiltävä kalustemaali puulle ja metallille. Kestävä vesiohenteinen uretaani-alkydipohjainen pintamaali sisä- ja ulkokäyttöön irto- ja kiintokalusteille. Erinomainen naarmun- ja kulutuksenkesto.

Sävytettävissä.

Kuvaus

Kestävä vesiohenteinen uretaani-alkydipohjainen pintamaali sisä- ja ulkokäyttöön irto- ja kiintokalusteille. Levittyy ihanteellisen hyvin. Erinomainen naarmun- ja kulutuksenkesto. Maalattu pinta on helppo pitää puhtaana. MaalausRYL 2012:n mukaiset maalaustuoteryhmät 321, 322 ja 466. Kiiltoryhmä 1, täyskiiltävä. Tuote kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokituksien M1-ryhmään.

Sisätiloissa FUTURA AQUA 90 soveltuu maalattavaksi pohjamaalatuille ja aiemmin alkydimaaleilla maalatuille puu-, metalli- sekä rakennuslevypinnoille: ovet, ikkunanpuitteet, kaapistot, listat, paneelit ja paneelikatot sekä esim. ilmastointikanavat, porraskaiteet, lämpöpatterit ja putkistot. Ulkona FUTURA AQUA 90 soveltuu pohjamaalattujen ikkunanpuitteiden, ovien ja ulkokalusteiden ym. maalaukseen. Sisätiloissa FUTURA AQUA 90 soveltuu myös FUTURA AQUA PRIMER tartuntapohjamaalilla pohjamaalattujen rappaus- ja tasoitepintojen maalaukseen, esim. ikkunapenkit ja -pielet sekä erityiskohteiden, kuten porraskäytävien, seinäpinnat.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Uudet pinnat puhdistetaan pölystä ja liasta. Aikaisemmin maalatut pinnat pestään RENSA SUPER maalipesuaineella. Kovat tai kiiltävät pinnat hiotaan himmeiksi ja hiontapöly poistetaan. Kolot ja muut epätasaisuudet silotetaan SILORA A snickerisilotteella.

KÄSITTELYOHJE

Puu-, puukuitulevy- ja rakennuslevypinnat sekä galvanoidut metallipinnat pohjamaalataan FUTURA AQUA PRIMER tartuntapohjamaalilla. Ruostuvat teräspinnat sekä alumiini- ja kuparipinnat pohjamaalataan FERREX AQUA ruosteenestomaalilla. Ennen käyttöä maali sekoitetaan huolellisesti. Maalia ohennetaan tarvittaessa vedellä 5 – 15 tilavuusprosenttia. Maali levitetään lakkasiveltimellä, mohairtelalla, maalaustyynyllä tai ruiskulla yhteen tai kahteen kertaan. Maalattaessa sileää pintaa, esim. laakaovea, voidaan telajälki tasoittaa tasoittajalla, maalaustyynyllä tai lakkasiveltimellä. Korkeapaineruiskusuutin 0,011 – 0,013”.

KÄSITTELYOLOSUHTEET

Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +10°C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Alhainen kosteus ja/tai yli +21°C:n lämpötila nopeuttavat maalin kuivumista. Ilman kostuttaminen ja/tai lämpötilan laskeminen työtilassa helpottavat maalaustyön sujuvuutta. Maalauksen jälkeinen tuuletus nopeuttaa maalin kuivumista.

 

Kuiva-ainepitoisuus n. 40 tilavuus-%
Haihtuvat orgaaniset aineet (VOC) EU VOC raja-arvo (kat A/d): 130 g/l. Tuotteen VOC: max. 130 g/l.
Kiilto Täyskiiltävä
Sävytysjärjestelmä Teknomix
Tiheys n. 1,2 g/ml
Käytännön riittoisuus 8 – 10 m²/l
Pölykuiva 1 h kuluttua
Läpikuiva 2 – 3 vrk kuluttua
Ohenne Vesi.
Välineiden pesu Työvälineet pestään välittömästi käytön jälkeen lämpimällä vedellä ja RENSA BRUSH pensselipesuaineella.
Pakkauskoot Perusmaalit 1 ja 3: 0,45 L, 0,9 L, 2,7 L
Varastointi Ei saa jäätyä.
Varoitusmerkintä Katos käyttöturvallisuustiedote.

 

Tuoteseloste

Käyttöturvallisuustiedote