Sioo:x hopeanharmaa terassisuoja

Sioo:x puunkäsittely ratkaisee ulkopintojen puunsuojauksen perinteiset ongelmat ja tarjoaa jopa 10 vuotta kestävän suojan. Teknologia on kehitetty Ruotsissa, laaja-alaisen tutkimuksen ja yli 15 vuotta kestäneen käytännön työn tuloksena. Menetelmän teho perustuu mekaaniseen vaikutukseen ilman biosidejä (myrkkyjä). Sioo:x soveltuu etenkin ulkoterassien, laiturien ja piharakenteiden suojaukseen koska se pitää puun kuivana, jolloin pinta pääsee tuulettumaan. Käsittely myös ehkäisee halkeilua ja tikkuuntumista. Pinnasta tulee tiivis, pehmeä ja miellyttävä kävellä ja lopputuloksena on kaunis ja tasainen hopeanharmaa värisävy.

Kuvaus

Terasseille tarkoitettu puunsuojajärjestelmämme koostuu pohjustuksesta ja sitä täydentävästä pintakäsittelystä. Yhdessä ne tunkeutuvat ja sitoutuvat erityisen hyvin puuhun pitäen puupinnat luonnollisen hopeanharmaina. Pohjustukseen käytetään Premium Terassi Puunsuojaa. Aine tunkeutuu syvälle puun sisään. Kristallisoituessaan se vahvistaa ja suojaa puuta jopa 12 vuotta. Täydentävään käsittelyyn käytetään Premium Terassi Pintasuojaa. Myös tämä aine tunkeutuu syvälle puuhun viimeistellen käsittelyn ja muodostaen vettähylkivän pintakerroksen.

MITА TYÖVÄLINEITÄ TARVITSEN?

Tarvitset vain astian, siveltimen tai maaliruiskun, suojausteippiä, harjan ja rievun. Suojavaatetusta ei tarvita. Varo kuitenkin, ettei ainetta roisku silmiin.

KUINKA PALJON PUUNSUOJAA TARVITSEN?

Premium Terassi Puunsuoja: riittoisuus 2 levityskerralla uudelle painekyllästetylle puutavaralle on noin 4–5 m2/L. Ensimmäinen levityskerta peittää noin 6–8 m2/L, toinen 10–12 m2/L. Premium Terassi Pintasuoja: riittoisuus uudelle käsittelemättömälle puulle on noin 8–10 m2/L levityskertaa kohden. Tuotteet myydään 1, 3 ja 5 litran kanistereissa.

KUINKA NOPEASTI PINTA HARMAANTUU?

Käsitelty puu on aluksi kullanruskea ja hieman laikukas. Kovettumis- ja vaalenemisprosessi käynnistyy pinnan joutuessa kosketuksiin veden kanssa ja jo 2–4 viikon kuluttua terassi alkaa saada tasaisen ja kauniin hopeaharmaan värin. Prosessi jatkuu sen jälkeen jopa 1 vuoden.

MUISTA

Terassin pinnan tulee olla kuiva. Anna uuden painekyllästetyn laudan kuivua muutamia viikkoja. Levitä puunsuoja, kun lämpötila on +5 °C – +30 °C välillä. Vältä käsittelemästä terassia voimakkaalla auringonpaisteella tai kun sateen todennäköisyys seuraavan vuorokauden aikana on suuri. Pyyhi mahdolliset roiskeet pois märällä rievulla.

VALMISTELUT

Premium Terassi Puunsuoja on levitettävä täysin puhtaalle puupinnalle. Puhdista terassi huolellisesti Esipesulla öljyn, maalin, rasvan ja lian poistamiseksi. Poista mahdolliset puhdistusjäämät hiomalla. Uusi puupinta puhdistetaan kevyesti harjaamalla. Vanhempi puupinta puhdistetaan emäksisellä puhdistusaineella ja harjalla, tarvittaessa terassipesurilla. Suojaa KAIKKI viereiset pinnat roiskeilta (erityisesti lasi ja alumiini). Käytä käsineitä ja suojalaseja.

VAIHE 1 – POHJUSTUS

Levitä runsaasti Premium Terassi Puunsuojaa, sivele se huolellisesti koko pinnalle ja anna imeytyä puuhun. Anna kuivua vähintään 2 tuntia. Levitä sen jälkeen toinen kerros ja anna sen kuivua vähintään 4 tuntia.

VAIHE 2 – SUOJAUS, ENSIMMАINEN KAUSI

Levitä runsaasti Premium Terassi Pintasuojaa. Anna sen imeytyä puuhun noin 3–5 minuuttia. Levitä aine pintaan siveltimellä niin, että puu kyllästyy.

VAIHE 2 – SUOJAUS, TOINEN KAUSI

Terassi on pintakäsiteltävä uudestaan 10–14 kuukauden kuluttua. Käsittely sulkee pinnan, jolloin se kestää vielä monta vuotta. Anna aineen kuivua noin 1 tunti, ennen kuin kävelet terassilla.

HUOLTO JA VAURIOT

Pidä pinta puhtaana. Käytä Huoltopesuamme tai muuta sopivaa ainetta mahdollisen lian, levän ja homeen poistamiseen. Likaa ja esimerkiksi leväkasvustoa voi esiintyä Sioo:x-tuotteissa varjoisissa kohdissa märkinä kausina. Käytä keskikovaa harjaa. Pienet vauriot voidaan käsitellä Premium Terassi Pintasuojalla. Suuret vauriot tai erityisen alttiit alueet käsitellään levittämällä niille ensin Premium Terassi Puunsuojaa.