Helo 40

HELO 40 on puolikiiltävä, nopeasti kuivuva uretaanialkydilakka, jolla on hyvät kestävyysominaisuudet. Lakka soveltuu kaikkeen vaativaan puupintojen lakkaukseen sisällä ja ulkona.

Käyttökohteita ovat lautalattiat, kalusteet ym. puupinnat, joihin halutaan kestävä lakkaus.

Sävytettävissä.

Kuvaus

MaalausRYL 2012:n mukaiset maalaustuoteryhmät 521, 541 ja 644. HELO 40:n pinta on kova ja samalla kimmoisa. Siksi lakkakalvo kestää kulutusta ja iskuja. Pesuaineet, rasva ja öljy eivät vahingoita lakkakalvoa.

ESIKÄSITTELY

Lakattavilta pinnoilta poistetaan rasva ja lika. Lakatut pinnat pestään Rensa Super maalipesuaineella. Vanha, ehyt lakkapinta hiotaan himmeäksi. Jos lakkapinta on rapautunut ja hilseilevä, kaavitaan pinta puhtaaksi käyttäen apuna maalinpoistoainetta. Myös varovaista polttokaavintaa voidaan käyttää. Tämän jälkeen pinta hiotaan ja pöly poistetaan tarkoin. Ulkokäytössä kohteet pohjustetaan ennen lakkausta värittömällä pohjustepuunsuojalla. Pinta hiotaan vielä uudelleen ennen lakkausta ja pöly poistetaan.

KÄSITTELYOHJE

Ennen käyttöä lakka sekoitetaan huolellisesti pohjaa myöten. Pohjalakkaukseen käytetään aina kiiltävää Helo 90:ää, joka ohennetaan Teknosolv 1621:llä noin 20 %. Ennen pintalakkausta tehdään kevyt hionta ja pölyn poisto. Pintalakkaus tehdään ohentamattomalla Helo 40:llä 1 – 3 kertaan. Kaikkien lakkauskertojen välillä suoritetaan kevyt hionta ja pölyn poisto. Lakka levitetään leveällä lakkasiveltimellä. Lakkauksen ja lakan kuivumisen aikana on huolehdittava hyvästä tuuletuksesta. Huom! Ulkokäyttöön suosittelemme sävytettyä lakkaa.

KÄSITTELYOLOSUHTEET

Lakattavan pinnan tulee olla kuiva. Lakkaustyön ja lakan kuivumisen aikana tulee ilman, pinnan ja lakan lämpötilan olla yli +10 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %.

PINNAN HOITO

Lakattu pinta saavuttaa lopullisen kovuutensa ja puhdistettavuutensa 3 – 4 viikon kuluessa. Kovaa käsittelyä ja puhdistusta tulee välttää tänä aikana. Likaantunut pinta voidaan puhdistaa nihkeällä siivousliinalla tai mopilla käyttäen neutraalia pesuainetta. Myöhemmin voidaan hyvin likaisilla pinnoilla käyttää heikosti emäksistä/alkalista yleispuhdistusainetta.

Kuiva-ainepitoisuus n. 42 tilavuus-%
Haihtuvat orgaaniset aineet (VOC) EU VOC raja-arvo (kat A/i): 500 g/l. Tuotteen VOC: max. 500 g/l.
Kiilto Puolikiiltävä
Sävytysjärjestelmä Teknomix
Tiheys n. 0,9 g/ml
Käytännön riittoisuus 10 – 14 m²/l
Pölykuiva 1 tunnin kuluttua
Kosketuskuiva 6 tunnin kuluttua
Ohenne TEKNOSOLV 1621 (lakkabensiini)
Välineiden pesu TEKNOSOLV 1621 (lakkabensiini)
Pakkauskoot 0,45 L, 0,9 L, 2,7 L, 9 L
Varoitusmerkintä Katso käyttöturvallisuustiedote. HUOM! Itsesyttymisvaaran takia tuotteesta syntyvä jäte, ruiskutussumu ja likaantuneet rievut yms. on säilytettävä paloturvallisessa paikassa ilmatiiviisti suljetuissa astioissa. Veteen upottaminen on myös suositeltavaa.
Varastointi Varastoitava viileässä ja tiivisti suljetuissa astioissa.

 

Tuoteseloste

Käyttöturvallisuustiedote