Osmo Color TopOil

Väritön tai kevyesti sävytetty TopOil perustuu luonnon kasviraaka-aineisiin, jotka antavat puulle turvallisen suojan.

Käyttökohteina muun muassa työtasot keittiössä ja kylpyhuoneessa, lelut sekä huonekalut.

Kuvaus

TopOil-erikoisöljyvaha sopii käytettäväksi yksinään, mutta se sopii myös aiemmin Öljypetsillä tai Puuvahalla sävytetyn puupinnan viimeistelyyn kestäväksi.

Käsitelty pinta on kuivuttuaan turvallinen ja miellyttävän tuntuinen. Se kestää hyvin tavanomaisia kotitalouskemikaaleja ja värjääviä aineita, kuten mehua, kolajuomia, kahvia, teetä, maitoa, olutta ja viiniä. Tuote täyttää normin EN 71.3 (Lelujen turvallisuus) sekä normin EN 1186 5/14 vaatimukset.

 

Käyttökohteet:

Puupintojen käsittelyyn sekä lämpimissä että kylmissä sisätiloissa. Työtasojen, kalusteiden, huonekalujen, lelujen sekä muiden vastaavien puupintojen käsittelyyn. TopOil-öljyvahaa voi käyttää myös Puuvahoilla tai Öljypetseillä sävytettyjen pintojen viimeistelyyn kestäviksi. Se sopii hyvin myös kylpy- ja pesuhuoneeseen, ei kuitenkaan saunan löylyhuoneeseen.

Soveltuvuus:

TopOil sopii käytettäväksi hiotuille tai höylätyille, puupuhtaille tai aiemmin öljykäsitellyille, huokoisille puupinnoille, kuten myös hiottujen betonipintojen sekä käsittelemättömän korkin suojaamiseen. Sitä voidaan käyttää myös useimmille kovapuupinnoille yhdessä Öljyvaha 1101:n kanssa.

Suositeltu: mänty, kuusi, lehtikuusi, tammi, koivu, pyökki, saarni, vaahtera, jalava, leppä
Erittäin ohut levitys pyyhkimällä: kirsikka, amerikkalainen pähkinäpuu, eurooppalainen pähkinäpuu, akaasia, tiikki, bambu, korkki, hiottu OSB

Käsittelykerrat:

Yhdestä jopa neljään käsittelykertaan riippuen levitysmenetelmästä, käyttökohteesta, puulajista ja käyttötarkoituksesta.

Riittävyys:

1 litra riittää vähintään 14 m2:n kaksinkertaiseen käsittelyyn uutta sileää puupintaa. Vanhalla, kuluneella tai muuten karkealla pinnalla aineen kulutus on suurempaa.

Pakkauskoot:

0,125 litraa (vain värittömänä) ja 0,5 litraa

Työvälineet:

Osmo-sivellin, Osmo-mikrokuiturulla, vaahtomuovisivellin, Osmo-puuvahausliina

Ohenne:

Lakkabensiini

Huoltokäsittely:

Yksi ohut levityskerros, kun merkkejä kulumisesta alkaa näkymään.

 

Sävyt:

3058 Väritön, matta, 3037 Valkoinen silkinh., 3038 Terra, silkinh.,

3039 Grafiitti, silkinh., 3061 Akaasia, matta, 3068 Valkotammi, matta

 

Puutasojen käsittelyohje