Hempel’s Favourite Varnish

1-komp. erittäin kiiltävä, helpposivelteinen ja kulutusta kestävä alkydilakka. Sopii perinteisille puuveneille sekä sellaisille lasikuituveneille, joissa on paljon puuosia kannella. Sisältää UV-suodattimen. Käytetään vesilinjan yläpuolella veneen ulko- ja sisäpuolella. 750ml ja 2,5l.

Kuvaus

1-komp., alkydipohjainen, täyteläinen, erittäin kiiltävä lakka. Helppo levittää. Muodostaa kovan, kestävän, syväkiiltoisen ja pitkäikäisen pinnan. Soveltuu kohteisiin missä vaaditaan joustavuutta puulta ja lakalta.
Sisä- ja ulkokäyttöön vesilinjan yläpuolella.
Ohenne: Thinner 811
HEMPEL FAVOURITE VARNISH on väritön, täyskiiltävä uretaani-alkydilakka. Tätä korkeakiiltoista lakkaa on helppo käyttää, ja se tekee pinnasta sekä joustavan että kestävän. Erinomainen meriveden, auringonvalon ja ankarien ilmasto-olosuhteiden kestävyys.

Voidaan käyttää vesilinjan yläpuolisilla uusilla ja aiemmin lakatuilla puupinnoilla sekä sisä- että ulkopuolella.

PINNAN ESIKÄSITTELY:

Muista aina varmistaa, että kaikki pinnat ovat puhtaita, öljyttömiä ja kuivia. Puhdista pinta ja poista mahdollinen öljy ja rasva sopivalla puhdistusaineella ja hio sitten pinta kuivalla hiekkapaperilla.
Poista pöly varovasti makealla vedellä.

Uusi puu: Hio pinta ja poista pölyt. Kyllästä kuiva ja puhdas pinta sopivalla puun kyllästysaineella ja anna kuivua. Vaneri: Hio pinta ja poista pölyt. Tiivistä kuiva ja puhdas pinta soveltuvalla puun huokoslakalla. Tiikki: Poista rasva pinnasta sopivalla rasvanpoistajalla. Aiemmin vaurioitunut lakattu puu: Puun käsittely saattaa olla välttämätöntä.
Aiemmin lakattu puu: Hio, puhdista ja kuivaa pinta

TUOTTEEN LEVITTÄMINEN:

Maalaus: Levitä ensin kerros tuotetta, joka on ohennettu ohjeiden mukaisella ohenteella HEMPELS THINNER: maks. 20%. Levitä toinen kerros tuotetta, joka on ohennettu: maks. 10%. Lakkaa tuotetta lopuksi 3 kerrosta. Lisää tarvittaessa ohenninta levittämisen helpottamiseksi. Tasaisen pinnan saavuttamiseksi hiontaa suositellaan maalikerrosten välillä (poista pöly tahmaliinalla).
Aiemmin lakattu puu: Lakkaa tuotetta 3 kerrosta.

MAALAUSOLOSUHTEET : Pinnan on oltava maalaushetkellä täysin puhdas ja kuiva, ja sen lämpötilan on oltava kastepistettä korkeampi kondensaation välttämiseksi. Puun kosteuspitoisuus ei saa olla yli: 16%. Älä käsittele suorassa auringonvalossa. Suljetuissa tiloissa on huolehdittava riittävästä tuuletuksesta maalauksen ja kuivumisen aikana. Lakkaustyön tulisi olla valmis: 4-6 tuntia 20°C/68°F, 8-12 tuntia 10°C/50°F, viimeistään ennen kasteen muodostumista

SUOSITELTU PUHDISTUSAINE : HEMPELS PRE-CLEAN
EDELTÄVÄ KERROS:
HEMPELS WOOD IMPREG  (uudelle puulle)
HEMPELS SEALER  (vaneripinnoille)