Trend 3

Vesiohenteinen, täyshimmeä akrylaattidispersiomaali sisätilojen maalaukseen.

Voidaan käyttää pohja- tai pintamaalina.

Sävytettävissä.

Kuvaus

MaalausRYL 2012:n mukainen maalaustuoteryhmä 211. Kiiltoryhmä 6.

Maali soveltuu uusien ja ennen maalattujen puu-, betoni-, rappaus-, tasoite-, tiili-, ja rakennuslevypintojen maalaukseen kun halutaan täyshimmeä pinta. Pohjamaalina sillä on hyvä päällemaalattavuus erikiiltoisilla lateksimaaleilla.

PINNAN ESIKÄSITTELY

Uudet pinnat puhdistetaan pölystä ja liasta. Aikaisemmin maalatut pinnat pestään maalipesuaineella. Kovat tai kiiltävät pinnat hiotaan himmeiksi ja hiontapöly poistetaan. Liima- tai kalkkimaalilla maalatuista pinnoista on vanha maali poistettava kokonaan. Ruiskutasoitetut kattopinnat, jotka eivät ole vedenkestäviä, suosittelemme pohjustettaviksi liuoteohenteisella pohjamaalilla, esim. Futura 3 tartuntapohjamaalilla. Pinnan epätasaisuudet silotetaan tasoitteella. Kuivunut tasoite hiotaan ja pöly poistetaan.

KÄSITTELYOHJE

Läpilyöntien estämiseksi lautapintojen oksakohdat pohjamaalataan tartuntapohjamaalilla. Teräspinnat pohjamaalataan ruosteenestomaalilla. Sinkityt pinnat maalataan suoraan Trend 3:lla. Ennen käyttöä maali sekoitetaan huolellisesti. Maalia ohennetaan tarvittaessa vedellä. Maali levitetään telalla, ruiskulla tai siveltimellä 1 – 2 kertaan.

KÄSITTELYOLOSUHTEET

Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, maalattavan pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 °C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Tuulettaminen maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana nopeuttaa maalin kuivumista.

PINNAN HOITO

Maalin lopullinen kalvonmuodostus normaaliolosuhteissa kestää n. 4 viikkoa, jonka jälkeen pinta on saavuttanut lopullisen kovuutensa ja kestävyytensä. Ennen tätä on maalipintaa käsiteltävä varoen. Maalipinta ei kestä vaurioitumatta kosteaa pyyhintää tai pesuaineita. Likaantuneella pinnalla on käytettävä kuivapuhdistusta: varovaista pyyhintää, harjausta, imurointia tms.

Kuiva-ainepitoisuus n. 32 tilavuus-%
Haihtuvat orgaaniset aineet (VOC) EU VOC raja-arvo (kat A/g): 30 g/l. Tuotteen VOC: max. 30 g/l.
Kiilto Täyshimmeä
Sävytysjärjestelmä Teknomix
Tiheys n. 1,5 g/ml
Käytännön riittoisuus Ennen maalattu pinta 7 – 10 m²/l. Tasoite ja puukuitulevy 5 – 8 m²/l. Betoni- ja rappauspinta 4 – 7 m²/l
Pölykuiva ½ h kuluttua
Ohenne Vesi.
Välineiden pesu Työvälineet pestään välittömästi käytön jälkeen vedellä.
Pesun- ja kulutuksenkesto Maalipinnan kulutuksen kesto on vähäinen. SFS-EN 13300 -luokituksen mukainen märkähankauskestoluokka on 3 (ISO 11998).
Pakkauskoot Valkoinen: 0,9 L, 2,7 L, 9 L, 18 L. Maalarinvalkoinen T1327 (TC-8168): 18 L
Varoitusmerkintä Katso käyttöturvallisuustiedote.
Hyväksynnät & sertifikaatit M1-luokitus
Varastointi Ei saa jäätyä.

Tuoteseloste