« Takaisin

Liberon Petsi Spriipohjainen

Käyttötarkoitus

Puun sävyttämiseen petsin tavoin tarkoitettu tuote.

Erityisominaisuudet

-Tarttuu myös öljyiseen puuhun.

-Ei nosta puun syytä auki (ei tarvitse vesikastelu+hionta käsittelyä)

-Kestää jopa saunan lauteissa.

-Ei vaadi pintakäsittelyä.

-Voidaan pintakäsitellä öljyllä, vahalla tai lakalla.

Työvaiheet

-Varmista että käsiteltävä pinta on puhdas. Tarvittaessa käytä Liberon Huonekalujen puhdistusainetta tai Stripper maalin- ja lakanpoistoainetta.

-Levitä siveltimellä tai trasselilla.

Vinkkejä

-Levitä trasselilla niin säästyt pensselien pesulta.

-Käsiteltävää pintaa ei tarvitse kastella ennen petsausta kuten vesipetsien kanssa.

-Käytä luonnonharjassivellintä. Spriipohjainen Kuultomaali saattaa sulattaa keinokuituharjakset.

-Spriikuultomaalilla voit sävyttää Finishing Oil -öljyä.

Tekniset tiedot 

Riittoisuus: 20m2/l

Kuivumisaika: 1 tunti

Levitys: Hyvä lakkasivellin luonnon harjaksesta, puuvillatrasseli

Työvälineiden puhdistus: sprii

 

Puun käsittely spriikuultomaalilla

Spriipohjainen kuultomaali antaa tasaisen ja kestävän lopputuloksen kaikille puupinnoille sisätiloissa. Kuultomaalia voidaan käyttää spriipetsin tapaan. Hartsien ansiosta spriipohjainen kuultomaali kestää joissain tapauksissa sellaisenaankin eikä tarvitse erillistä pintakäsittelyä. Tuote sopii jopa saunan käsittelyyn. Spriipohjainen kuultomaali levitetään siveltimellä, sienellä tai kankaalla. Imeytymätön maali poistetaan pinnasta rievulla. Tummemman sävyn ja kestävämmän pinnan aikaansaamiseksi pinta käsitellään kahdesti. Ennen toista käsittelyä pinta hiotaan kevyesti No: 0000 teräsvillalla. Työvälineet puhdistetaan spriillä. Jos pinta joutuu kovalle kulutukselle, se tulee käsitellä lopuksi Liberon Finishing Oil:illa, Bistrot lakalla tai Black Bison vahalla. Jos pinta joutuu veden kanssa tekemisiin, käytä Finishing Oil -öljyä tai Bistrot lakkaa.

Spriikuultomaalilla käsittelyn etuja

- Petsi on heti käyttövalmista. Ei tarvitse keitellä ja sekoitellaveteen.

- Spriipohjainen kuultomaali ei nosta puun syytä auki. Ei tarvitapuun kastelua vedellä ja hiontaa ennen petsausta.

- Kuivuu nopeasti. Voidaan pintakäsitellä jo tunnin kuluttua.

- Voidaan pintakäsitellä kuivuttuaan millä tahansa pintakäsittelyaineella.Öljyllä, vahalla tai lakalla. Pintakäsittelyaine voi olla vesi- tai liuotinohenteinen.

- Tarttuu merkittävästi vesipetsejä paremmin kaikenlaisiin puupintoihin.

- Tarttuu öljyisiin puulaatuihin tai öljyttyyn puuhun, toisin kuin vesipetsi.

- Tarttuu vesipetsiä paremmin pintoihin jotka ovat puhdistettu lakastatai maalista.

Jos puun syyhyn, oksankohtiin tai nurkkiin on jäänyt vanhaamaalia tai lakkaa, ei vesipetsi tai vaha tule näihin kohtiin tarttumaan. Liberon Spriipohjainen kuultomaali tarttuu näihinkin ongelmakohtiin.

Huomaa että petsi korostaa myös puun syyrakennetta. Jos et halua puun syykuvion tulevan näin voimakkaasti esiin, kannattaa käyttää Spriipohjaisen kuultomaalin sijasta Liberon Bistrot-petsilakkaa. Se ei korosta puun syytä yhtä voimakkaasti. Liberon Spriipohjainen Kuultomaali on erinomainen tuotepuun sävyttämiseen. Sen ylivoimainen imeytymiskyky takaa tasaisen sävyn myös vaativissa kohteissa; öljytyllä, tai öljyisillä puulaaduilla, sekä pinnoilla joilta on vanha pintakäsittely poistettu.

Saunan käsittely spriikuultomaalilla

Liberon spriikuultomaalit soveltuvat kaikille puulaaduille. Jos käsiteltävät lauteet ovat vanhat ja likaiset/tummuneet on ne syytä pestä ensin Liberon Huonekalujen Puhdistusaineella.

1) Kostuta No:0 teräsvilla Huonekalujen Puhdistusaineella jahankaa puun syyn suuntaisesti kunnes pinta on puhdas.

2) Pyyhi lika ja puhdistusaine pois puhtaalla kankaalla taitrasselilla. Kun pinnat on puhdistettu, voidaan levittää haluttusävy pintaan. Ota huomioon, että vanha kosteuden karhentama puupinta imee väriä enemmän kuin uusi puu.

3) Levitä Liberon Spriikuultomaali pintaan kankaalla, siveltimellätai No: 0000 teräsvillalla. Jos käytät teräsvillaa levittämiseen huolehdi että kaikki teräsvillasta irronnut pöly tulee poistettua.

4) Huomaa, että puun päätypinnat imevät väriä enemmän ja tulevat tästä syystä helposti paljon muuta pintaa tummemmiksi. Anna sävyn kuivua vähintään tunti ennen viimeistelyä Finishing Oil Öljyllä. Öljyn levittäminen ei ole välttämätöntä, mutta se antaa lialta suojaavan pinnan.

5) Levitä Finishing Oil-öljy pintaan kankaalla ohuesti ja pyyhi imeytymätön öljy pois pinnasta välittömästi. Finishing Oil -öljyä voidaan käyttää myös sellaisenaan, ilmansävytyksiä, suojaamaan vaaleita puulaatuja likaantumiselta. Finishing Oil -öljy antaa myös erinomaisen suojan tervalepälle ja lämpökäsitellylle puulle. Huomaa öljyn väriä korostava vaikutus. Kokeile aina käsiteltävän pinnan päällepäin näkymättömään kohtaan.

Lisätiedot

Pakkauskoot: 250ml ja 1L

Suosittelemme myös

Liberon Metallilakka

liberon_metallilakka.png&width=140&height=250
Käyttötarkoitus
-Koriste-esineiden, takaneduspeltien ja huuvien lakkaamiseen tummumisen torjumiseksi.
Erityisominaisuudet
-Väritön, ei kellastu.
Työvaiheet
-Kiillota tummunut tai hapettunut metallipinta ennen käsittelyä esim. Ring Removerilla.
-Varmista että pinta on puhdas. Puhdista pinta tarvittaessa..

Osmo Color TopOil

osmo_topioil.png&width=140&height=250
TopOil on erityisesti kovan kulutuksen tasopintojen käsittelyyn kehitetty väritön ja kiiltoasteeltaan matta öljyvahaseos. Pinta on kuivuttuaan turvallinen ja kestää hyvin tavanomaisia kotitalouskemikaaleja. Tuote on pakattu kätevään puolen litran korkilliseen metallipakkaukseen, josta öljyvahan annostelu..
Näytä kaikki vastaavat tuotteet »